Woning laten taxeren voor je hypotheek?

Taxatie voor de financiering van jouw droomwoning

Je hebt jouw ideale woning gevonden, nu moet je de financiering nog rond krijgen bij de hypotheekverstrekker. Een van de eisen hiervoor is dat je een taxatierapport kunt overleggen, opgesteld door een onafhankelijke partij. Om je aanvraag soepel te laten verlopen, is het verstandig om te kiezen voor een gecertificeerde taxateur.

In De Roos Makelaardij | gecertificeerde taxateur in Roosendaal

Naast makelaar zijn we ook gecertificeerd NRTV-taxateur, aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Voor de financiering van je woning, is het niet toegestaan om je eigen makelaar in te schakelen voor een taxatie. Wanneer er eventueel een bouwkundige keuring nodig is, raden we aan dit te laten uitvoeren voordat je een taxateur laat komen.

Waar beoordelen we op bij een woningtaxatie?

De werkelijke waarde van jouw toekomstige woning wordt bepaald aan de hand van verschillende bevindingen. Het taxatierapport wordt opgesteld op basis van inspecties aan de binnen- en buitenzijde van de woning. We kijken onder andere naar:

  • type woning (appartement, woonhuis, vrijstaand, geschakeld)
  • staat van de woning, afwerking en onderhoud.
  • isolatie en energiezuinigheid.
  • oppervlakte en inhoud van de woning.
  • ligging en de verkoopwaarde van vergelijkbare woningen in de buurt.
  • bestemmingsplan, recht van overpad of erfrecht.

Alle bevindingen zullen we vastleggen in een taxatierapport, die je vervolgens kunt overleggen aan de hypotheekverstrekker.

Wat kost een huis taxeren in Roosendaal?

Je woning in Roosendaal laten taxeren, wat kost dat? Gemiddeld genomen kost de taxatie van een huis € 750,-, maar het hangt af van de werkzaamheden die we moeten verrichten.
Wil je weten wat de taxatie van jouw woning kost?

Taxatie aanvragen

Volg ons op
Afspraak maken