Juli: ik ben blij dat je hier bent. Tijd voor een beetje R&R (Rust & Recreatie)

Juli is here whoop, whoop! Gelukkig is er tijdens de zomermaanden even tijd om op adem te komen. Tijd voor een break, en om even te genieten met vrienden en familie. Vorig jaar hebben wij van april tot en met september bijna aan 1 stuk door geklust en verbouwd aan ons nieuwe kantoorpand in het Dijkcentrum. Geen tijd om even op adem te komen. Overdag werken en in de avonduren (en weekenden!) verbouwen en sjouwen (met grote dank aan de schoonfamilie en met name de schoonouders). Dus wij kijken er nu echt naar uit om even lekker lang uit te slapen en nieuwe energie op te doen.

Ik las vandaag op internet dat de verkoop van vakantiehuizen met 70 procent is toegenomen. Veel mensen blijven liefst thuis deze onzekere dagen, of vieren vakantie in eigen land gedurende de Coronacrisis die helaas nog niet achter ons ligt. Het lijkt erop dat de krapte op de reguliere woningmarkt ook effect heeft op de markt van vakantiehuisjes. Veel mensen die geen koop- of huurwoning kunnen vinden, vinden wel hun toevlucht in een recreatiewoning. De lage rentes maken dit interessant. En mensen zoeken meer de rust en ruimte dichtbij huis. Al schrok ik me een hoedje toen ik laatst onderaan de duin stond in Zoutelande, en op internet keek naar de vraagprijs van dat leuke oude strandhuis uit het liedje van BlØF.

Meestal wordt er geen hypotheek verstrekt voor de volledige koopsom van een vakantiehuis en moet je een gedeelte uit eigen zak betalen. Al moet je dus een behoorlijk bedrag op de spaarboekje hebben staan om dat leuke strandhuis in Zoutelande te kunnen veroorloven.

Uit onderzoek blijkt dat woningen met tuin in de zomer vaker worden verkocht, dan woningen zonder tuin. Persoonlijk is de tuin nu ook mijn meest favoriete plekje om even lekker weg te zakken met een goed boek en een koel drankje als daar tijd voor is. Een tuin hoeft ook niet groot te zijn om lekker te kunnen genieten. En uiteraard kun je ook prima relaxen op een balkon, en een klein stukje geluk ervaren.

Ik kies er de komende weken voor om er even helemaal te zijn met mijn aandacht voor mijn gezin en mijn thuis. Even geen geklus meer op kantoor. Inmiddels zijn we prima gesettled op het Dijkcentrum en draaien we al bijna 1 jaar op volle toeren. Maar even de lat iets lager leggen en gewoon genieten van dingen waar je blij van wordt, een bakje koffie in de ochtend, op je blote voeten in het gras of een boswandeling door het mooie Visdonk. Rust en Recreatie: heeft een mens ook nodig om weer te kunnen vlammen en focussen als het nodig is. Niks mis mee om even de balans op te maken en nieuwe energie op te doen.

Wij wensen iedereen mooie zonnige weken toe, tijd voor elkaar en een beetje rust in hoofd en hart.

Groetjes Bas & Nicolette

Volg ons op